Élő aszalt kenyerek, kekszek, sós ropogtatnivalók

Amikor nincs lehetőségünk arra, hogy közvetlenül a fogyasztás előtt, frissen készítsük el a nyers ételünket, netán az valamilyen „kiegészítésre” szorul, esetleg változtatni szeretnénk az étkezési szokásainkon, nos, egy tudatosan táplálkozó akkor sem jön zavarba. Ilyenkor nagyon jó segítség lehet a többféle aszalt élő kenyér, a kekszek, a sós ropogtatnivalók, amelyek ugyanolyan magas élőanyag-tartalommal bírnak, mint a frissen készült nyers ételek. Minden diétába beilleszthetők, hiszen glutén-, laktóz- és cukormentesek.

  • Ezek a termékeink az autós túlélő csomagok elmaradhatatlan tartozékai.
  • A feneketlen női táskákban is fontos szerepet töltenek be.
  • A gyerekek számára kiválóak iskolába, kirándulásra, mert kis helyen elférnek és szuper egészségesek.

Ropogtatnivalók

Ha szeretsz rágcsálni, akkor ezek a termékeink neked valók. Úgy alakítottuk ki az adagokat és oldottuk meg a csomagolást, hogy bárhová magaddal tudd vinni őket.

Ropogós, ízes termékünk a hajdina golyó, amelyet csíráztatott, majd aszalt hajdinából készítünk, datolyapéppel, dióval és mandulával, különböző fűszerek felhasználásával. Igen közkedvelt a répás muffin, ami a hajdinához hasonlóan szintén édeskés, fűszeres.

A frissítő ízeket kedvelőket az almás keksz fogja magával ragadni, citromos üdeségével. A gyömbéres keksz pedig a kicsit markánsabb fanyar ízeket kedvelőknek lesz kedvenc csemegéje.

A sárgarépás csemege, a káposztás kréker, a különböző ízű pálcikák pedig azoknak szereznek feledhetetlen íz élményt, akik a sósat kedvelik.

Nem kell tehát lemondani a nassolásról az élőételes táplálkozásban sem, csak egészségesre kell cserélni a ropogtatnivalót.

Élő kenyerek

Élő kenyereink nem tartalmaznak sem lisztet, sem élesztőt. Többféle lenmag keverékéből és zöldségekből készítjük kenyereinket, amit emésztést segítő fűszerekkel ízesítünk. Többféle változatot készítünk: zöldségeset, olaszosat, kápia paprikásat, káposztásat és „sajtosat” is. A tészta megformázása után mintegy 8-12 órás kíméletes aszalás következik 40 fokos hőmérsékleten, melyben az enzimek is élők maradnak.

  • Készíthetsz belőlük szendvicseket
  • Fogyaszthatod főételek mellé
  • Feldarabolva, akár egy salátát is gazdagíthatsz vele vagy levesbetétnek is kiválóak
  • Ropogtathatod csak nassolnivalóként is

Az élő szendvicseket sokkal jobban meg kell rágni, mint a hagyományos kenyereket. A rágásnak hatalmas jelentősége van az emésztésben, amit a modern, feldolgozott puha ételek nemigen segítenek elő. Mivel az élő kenyér tele van rostokkal, vitaminokkal, enzimekkel, így a szervezeted megkapja, amire szüksége van, és kevés is elég belőle, hiszen igazán laktató.

Élő kenyereink mindegyike gluténmentes, és termékeinknél nagyon fontos a magas minőség mind a beltartalomban, mind a külsőben.

Ízelítő