Búzafű

A búzafű gyógyító tulajdonságát több mint 5000 évvel ezelőtt fedezték fel. Egyes állítások szerint az ókori Egyiptom lakói „Isis ajándékaként” nevezték a Nílus partján növekvő zöld füvet, amelynek fogyasztásától átlagon felülivé erősödött immunrendszerük. Modernkori kutatások bizonyították, hogy 5 kg búzafű protein- és általános tápanyagértéke nagyjából 116 kilogrammnyi szokványos zöldségnek felel meg.

Magyarországon kb. 10-12 éve kezdtek búzafüvet termelni, ennek köszönhetően egyre szélesebb körben ismerik meg ezt a csodálatos növényt, amelyet akár csak egy tisztítókúra erejéig, akár rendszeres fogyasztásra is ajánlunk.

Búzafű, a csodalé?

A fiatal búza friss leve a teljes életet magában hordozza, tele van természetes vitaminokkal, ásványi anyagokkal, enzimekkel, könnyen feldolgozható fehérjeforrás és egyben rengeteg klorofill, ami az életerő tárháza. Nemcsak azért hasznos, mert elpusztítja a baktériumokat vagy a rosszindulatú sejteket, hanem mert az egész testet képes megerősíteni az immunrendszer támogatásával.

Fontos, hogy milyen táplálékokat fogyasztunk, és azokat miként dolgozza fel a szervezetünk. Ha az ételeink nem tartalmaznak könnyen emészthető fehérjéket, rostokat, nyomelemeket, enzimeket, vitaminokat, ásványi anyagokat, nem a megfelelő időpontban, párosítással, mennyiségben esszük, akkor a testünk nehezen tudja megemészteni őket. Ha pedig nem tudjuk megemészteni, akkor nem táplálják a sejtek, a szövetek, a szervek működését sem, és elindul az öregedés folyamata, a test haldoklása. Mi határozzuk meg, hogy mennyiszer betegszünk meg és milyen életminőséget élünk.

Otto Warburg Nobel-díjat nyert azzal a felfedezésével, hogy a rák kialakulásának egyik fő oka a szervezet elsavasodása. A búzafűlében és a növényi hajtásokban, az élő ételekben olyan anyagok találhatók, amelyek a szervezet lúgosságát segítik, ezzel elegendő oxigénhez és a megfelelő töltésű részecskékhez juttatva a szerveinket, sejtjeinket.

Kinek ajánlott a búzafűlé fogyasztása?

Mindenkinek ajánlott, bármilyen életkorban.

Különösen:

  • a különféle betegségben szenvedőknek a gyógyulásukat elősegítendő kúra részeként
  • meddőségi, termékenységi problémák kezelésére
  • azoknak, akik magas energiaszintet szeretnének elérni
  • akik jobb minőségű életet akarnak élni
  • akik életenergiával, mozgással, dinamizmussal, ugyanakkor harmóniával teli életet kívánnak

Préselve és frissen – ez a két kulcsszó.

A préseléséhez speciális eszköz szükséges, amit búzafűprésnek hívunk. (Turmixgéppel csak színezett levet lehet előállítani). A gép beszerzése és használata rendkívül egyszerű. Keress minket, ha tanácsra vagy segítségre van szükséged ebben a témában is!

Hatását tekintve a frissen préselt lé tartalmaz minden tápanyagot a szervezetünk számára.  (Mi 2008 óta fogyasztjuk és hatásáról maximálisan meg vagyunk győződve).

A hangsúly a frissen préselten van, hiszen a búzafűlében lévő enzimek és a klorofill gyorsan kémiai reakcióba lép a környezetében található különféle anyagokkal. Ezért préselés után rövid időn, 10-15 percen belül fogyasztandó.

A javasolt napi mennyiség általában 0,5 – 1 dl. A legtöbb esetben nemcsak inni szükséges, hanem beöntésben is alkalmazni. A beöntés menetéről blog bejegyzésünkben tájékozódhatsz.

Búzafű használata megelőzésként és már kialakult betegségek esetén

A búzafűlevet mind külsőleg, mind belsőleg lehet, szabad és érdemes használni. Komplex hatása így érvényesül a legjobban: egyrészt táplálja a hiányokat, másrészt pedig segít eltávolítani a felesleget, tehát komoly szerepet játszik a szervezet „kitakarításában” (képes például a nehézfémeket is kivinni). A prevenció részeként ajánlott évente legalább 2x 1-3 hónap időtartamban alapos kúrát végezni a búzafűvel.

Keress minket bátran a fogyasztásával kapcsolatban!

Ízelítő