A nyers fasírtoknak nagyon sok változata van. Ez egy olaszos fűszerezésű recept:

Hozzávalók:

  • 1 csésze tökmag beáztatva
  • 1/2 csésze napraforgómag beáztatva
  • 4 zellerszár
  • 3 szál újhagyma vagy snidling vagy lila hagyma – mikor mi van
  • 1-2 kanál szezámolaj
  • 1/2 citrom leve
  • 3 gerezd fokhagyma

  • pirospaprika
  • bazsalikom
  • oregánó

Robotgépben aprítsd össze a hozzávalókat. Ha szükséges, akkor vagy lenmagot darálva vagy útifűmaghéjat adjál hozzá, hogy összeálljanak a gombócok, és kb. 2-4 órára tedd be az aszalóba. Ha jó lesz az időzítésed, akkor a család asztalára friss, meleg fasírt kerülhet.


Jó étvágyat kívánok!
Isteni finom egy gyors “csírás” paradicsom salátával 🙂