A NaTuri egy családi vegyszermentes gazdaság és manufaktúra, ahol prémium minőségű élő (nyers) ételeket készítünk. 2008-ban hallottunk először az akkor Magyarországon még újnak számító táplálkozási formáról. Azóta hosszú utat jártunk be, mire sok tanulással megismertük a csírák, a búzafű, a zöld levek és az élő ételek jellemzőit, és megbizonyosodtunk hasznosságukról. Eddig Csírák néven ismert termékeinket már a családnevünkhöz és küldetésünkhöz közelebb álló NaTuri néven bocsájtjuk útjukra. Továbbra is fontos számunkra a természet, a növények, az állatok szeretete és kölcsönös tisztelete – azt valljuk, hogy városi emberként is tehetünk magunkért, egymásért és a világért.

Természetesség

Alapanyagaink nagy részét mi termeljük több helyszínen lévő kertjeinkben.  A kert, a föld szeretete szüleink, nagyszüleink öröksége, mi pedig folyamatosan kísérletezünk és képezzük magunkat, hogy megismerjük a régvolt és új technológiákat (pl. a biodinamikus gazdálkodást, a permakultúrát, az ehető vad- és gyomnövényeket). Megtapasztaltuk, hogy hatalmas rend van a természetben. Néha ugyan káosznak tűnik, ha csak a felszínt figyeljük, de a folyamatos átalakulás és változás egyfajta ritmus szerint történik. Ez a csodálatos összhang hatja át az életünket és ez épül be az általunk nevelt növényekbe, a készített ételekbe.

Szépség és ízek harmóniája

Folyamatosan fejlesztjük a recepteket, hogy mindig a legjobb minőségű alapanyagokból, az egymással harmonizáló ízekből, színekből, összetevőkből készüljenek az aszalványaink, süteményeink.

Az ételek készítése számunkra egy alkotási, teremtési folyamat, melynek végeredményeként csodák születnek. Harmónia és szépség, teljes összhangban.

Élő, éltető táplálkozás, örömmel és szabadon.

Megbízható minőség

Számunkra fontos, hogy mindig ugyanazt a prémium minőséget adjuk.

A zöldségek, gyümölcsök nagy része saját kertünkben terem, ahol vegyszermentes gazdálkodást folytatunk. A búzamag és a mini növények termesztéséhez használt magok biogazdaságokból származnak, a helyit részesítjük előnyben.

Az aszalt termékek (élő kenyerek, kekszek, sós chipsek) kíméletes aszalással, saját receptek alapján, kézi formázással, a torták, sütemények kertjeinkben érő gyümölcsökből, magvakból készülnek, sütés nélkül, így a glutén-, tej-, tojás- és cukormentes étrendbe is beilleszthetők.

Csapatunk

A szülők, Glória és Laci mellett a család második generációja is bekapcsolódott a munkába. Szabolcs a sales és marketingterület fejlesztésében segít, és Budapesten találkozhattok vele a legtöbbet. Tamás a pécsi munkában vesz részt, többek között ő végzi a házhoz szállítást is. Timi pedig a TuriTeam németországi külképviseletének oszlopos munkatársa. Családi manufaktúránkat megtartva csapatunk folyamatos bővítését tervezzük.

 

TEgyél az egészségedért!

Legyen öröm az étkezés!