Élő édességek

Van olyan desszert, amit bárki megehet és nem hízik tőle! A titok az összetételben és a gondolkodásban rejlik. Az általunk készített prémium minőségű, kézműves élő „sütemények” és „torták” ugyanis csak természetes anyagokat tartalmaznak, nyers formában, amellett, hogy szemet gyönyörködtetőek, tele vannak élettel. Vásárlóink szerint tiszta, valódi gyümölcsízük van. De hiszen igazi gyümölcsből készülnek! Bátran fogyaszthatják a glutén-, laktóz- és cukormentes diétát folytatók is.

Az étkezés koronája általában a desszert. Kívánjuk az édes ízt, és gyakran bűntudatot érzünk egy-egy szelet sütemény elfogyasztásakor, mivel azt gondoljuk, hogy hizlal. Van egy jó hírünk, az édesség és az egészségtelen étel közé nem feltétlenül kell egyenlőségjelet tenni. Megtehetjük, hogy jól választjuk meg a csemegét, és ahelyett, hogy azt gondoljuk, árt, hálát is érezhetünk azért, mert táplálja a testünket. Ennyire egyszerű.

A prémium minőség kiváló alapanyagokat kíván. Az Élőkék elkészítéséhez a saját kertünkben termelt jó ízű, aromás, érett, idényjellegű gyümölcsöket használjuk. A nyers gyümölcsöket csak sűrítjük (ehhez általában útifűmaghéjat használunk, ami rostanyagának köszönhetően segíti és tisztítja az emésztőrendszerünket), és figyelünk arra, hogy a gyümölcsök megtartsák eredeti ízüket, jellegüket. Nem használunk ízfokozót, színezéket, hozzáadott cukrot, állagjavítót, a gyümölcs édessége vagy éppen savanykássága adja meg a finomságok karakterét.

A legtöbb „süteményünk” és „tortánk” alapja kétféle lenmag keveréke, amelyet minimális kókuszreszelékkel, alacsony glikémiás indexű datolyapéppel dolgozunk össze, így az emésztésünket is támogatja. A „csokoládés” ínyencségekhez természetesen nem ipari csokoládét használunk, hanem vagy datolyából vagy avokádóból vagy banánból készítjük a selymes, lágyan olvadó krémet minőségi kakaó, kókuszolaj és egy titkos csokoládéfűszer felhasználásával.

Az étel fogyasztása a látvánnyal kezdődik. Azt szoktuk mondani, hogy mi nem készítünk, hanem „süteményt alkotunk”. Nagyon fontos számunkra a szépség, a harmónia, a részletek finomsága, hogy a kezünk alól kikerülő alkotások a fizikai testünk táplálása mellett a lelket is etessék. Gyakran felfedezünk új ízeket, ízkombinációkat, ezeket meg is ismertetjük veled, de mindig gondolunk a megszokott ízeket keresőkre is, így állandó kínálattal is várunk.

Élő finomságokat szinte bármikor ehetünk, a te döntésed, hogy egy étkezés elején kívánod az édeset, vagy az ételsort koronázod meg a finom falatokkal, netán köztes étkezésként fogyasztod. Nincs meghatározott sorrend, tapasztald ki, hogy mikor, mi esik jól. Legyen az étkezés egy fennkölt esemény, töltsön el öröm, hogy finomat és egészségeset ehetsz. Ehhez adjuk mi teljes értékű táplálékként az Élőkéket.